Janien

Docente, choreografe, eigenaresse.

 

"Take my hand, i'll teach you to dance".

 

Dansen is haar passie, haar leven. En dat wil ze delen!

 

Na haar dansopleiding is ze ruim 20 jaar dansdocente geweest bij OKK Nijverdal, GV Omhoog Wierden en DV Intense in Wierden en  per 1 september 2017 ging ze haar droom achterna.

Op 1 september 2017 opende Dance Studio Janien aan de Handelsweg 10 te Wierden.

 

 Op deze manier hoopt ze kinderen en volwassenen meer te kunnen bieden en inspireren.

"Aandacht is het mooiste wat je iemand kan geven". Meer trainingsuren, kleinere groepen waardoor er kwalitatief nog betere lessen kunnen worden gegeven. Meer lessen, peuterdans, kleuterdans, kidsdance,  jazzdans, modern, theater en musicaldance. Ook is er ruimte voor extra techniektrainingen, selecties en showgroepen. 

 

Janien zal zowel recreatieve- als wedstrijdteams trainen. Een aantal van haar teams dansen landelijk op het hoogste niveau en zijn al meerdere keren Nederlands Kampioen geworden. Ook het Wereld Kampioenschap is geen onbekend terrein voor de dames. 

Zo zijn ze in Oslo, Frankfurt, Praag en St. Petersburg geweest om Nederland te vertegenwoordigen. Tevens heeft Janien met haar teams al 10 keer de sportprijs van de gemeente Wierden en 8 keer de dance 2 impress award van de KNGU gewonnen.

 

Inspiration, education, motivation is waar ze voor wil staan. Elkaar inspireren, van elkaar leren en elkaar motiveren. Het is een vicieuze cirkel. We hebben elkaar nodig om de cirkel niet te doorbreken. Alleen samen kunnen we groeien tot iets heel moois.

 

"Let's make friends and never forget you love to dance".

 

 

 

Anne

Docente, choreografe.

 

Dansen betekent voor mij expressie, samen zijn, lachen en mijn hoofd leegmaken, GENIETEN!

 

Anne is dansdocente en choreografe. Anne danst al van jongs af aan. "Dansen is mijn passie, ik kan er mijn gevoel helemaal in kwijt". Anne heeft jaren in verschillende selecties gedanst. Tegenwoordig danst ze nog altijd even enthousiast en fanatiek in de A-selectie 20+.

Anne geeft ook verschillende danslessen. "Ik zie zoveel uitdagingen in het maken van een mooie choreografie. Ik daag meiden graag uit om te blijven groeien en voor 100% te gaan". Anne blijft het liefst haar hele leven dansen. "Ik heb de ambitie om beter te worden, om mezelf en anderen te verrassen".

 

 

 

Marloes

Docente, choreografe.

 

"Life is the dancer and you are the dance".

 

"Ik dans omdat het mij een gevoel geeft van vrijheid. Tijdens het dansen kan ik me volledig laten gaan en alles om mij heen voor even vergeten".

 

Marloes is dansdocente en choreografe. Marloes danst al van jongs af aan en geeft al meerdere jaren les. Ze heeft jarenlang in verschillende selecties gedanst en danst nu met veel passie en fanatisme in de A selectie 20 jaar en ouder.

“Toen de kans er voor mij kwam om mijn passie voor dansen over te brengen op anderen heb ik die met beide handen aangegrepen, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Ik vind het heerlijk om anderen te zien stralen van geluk tijdens het dansen en het voelt dan ook als een eer dat ik daar een onderdeel van mag zijn.” 

 

 

 

 

Annelies

Docente, choreografe.

 

Annelies is dansdocente en choreografe en geeft al heel lang les in jazzdans.

Toen ze er zo'n 15 jaar geleden achter kwam dat er nog iets leukers bestond dan zelf dansen, namelijk lesgeven in dans, heeft ze de dansopleiding van de KNGU gevolgd en is ze gaan lesgeven aan dansers tussen de 6 en 60 jaar oud.

Naast haar werk als leerkracht op een basisschool, probeert ze genoeg tijd over te houden om bezig te zijn met dans, zowel recreatief als selectie.

Wat ze zo leuk vindt aan de danslessen, is dat je met elkaar bezig kunt zijn om iets moois neer te zetten. Ze haalt er dan ook veel voldoening uit als ze ziet dat de meiden in haar lessen genieten van wat ze doen en dat ze steeds meer leren.

Het opleiden van nieuwe leiding is ook één van de dingen waar Annelies zich mee bezig houdt. Ze werkt o.a. voor de KNGU waar ze nieuwe leidsters de beginselen van het lesgeven in dans mag bijbrengen.

Momenteel verwacht ze haar eerste kindje, dus het is voor haar even afwachten hoe het lesgeven er in het nieuwe seizoen uit kan komen te zien, maar ze weet wel, dat het lesgeven in dans altijd één van haar passies zal blijven.

"Voor Wierden is het denk ik heel goed dat er nu een echte dansstudio is. Een plek waar dansers van alle leeftijden en niveaus hopelijk goede dansherinneringen zullen mogen opdoen".

"The best thing about memories is making them".

 

 

 

Renee

Docente, choreografe.

 

"Dance with your heart and your feet will follow".

 

Dansen is haar hele leven al een grote passie. Renee danst al van kinds af aan en danst nu in de A 20 jaar en ouder.

Tijdens haar opleiding bewegingsagogie kreeg ze de kans om een opleiding tot dansdocente te gaan volgen. Dit leek haar een ultieme kans om haar opleiding en haar passie te combineren. 

Ze is begonnen met lesgeven aan recreatieve groepen en geeft inmiddels ook les aan een selectiegroep.

Het leukste aan het lesgeven vind ze om de meiden nieuwe dansen en technieken aan te leren. Ze krijgt er energie van als ze ziet dat de kinderen plezier hebben in het dansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pien

Docente, choreografe.

 

Pien is dansdocente en choreografe. Sinds haar 8e al fanatiek danseres.

"Ik zou mij een leven zonder dansen niet kunnen voorstellen. Het dansen heeft mij zoveel meer gebracht dan alleen deelnemen aan een sport. Hechte vriendschappen voor het leven, mijn passie uitoefenen, onvergetelijke ervaringen en ontzettend veel gezelligheid tijdens de trainingen".

Sinds haar jongere jaren heeft Pien al in verschillende selecties gedanst. 

 

"Ik geniet ontzettend van het contact met kinderen en ben daarom ook de opleiding tot dansdocente gaan volgen een aantal jaar geleden. Wat is het mooi om een steentje bij te kunnen dragen aan het voor kinderen plezier hebben in hun sport."

 

Pien werkt in de jeugdzorg en heeft een achtergrond als verpleegkundige. Naar aanleiding hiervan is ze in 2017 gestart met Specialdance.

Zie DSJ News voor meer informatie.

Wie weet tot gauw bij Dance Studio Janien.

 

 

 

Jolien

Docente, choreografe

 

"Dance like nobody's watching".

 

"Wanneer je iets doet in je leven, doe het dan vol overgave en wees daarbij niet bang jezelf te zijn".

Dit is voor Jolien belangrijk in alle aspecten van haar leven. Het slaat op haar als persoon, ze neemt het mee als motto tijdens haar werk als leerkracht in het basisonderwijs en het is de leidraad tijdens het geven van haar danstrainingen.

 

Jolien kan enorm genieten van iemand die door middel van dans zichzelf leert kennen en daardoor steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Ze vindt het fantastisch om meiden te zien groeien in hun danskwaliteiten en dat ze daardoor trots op zichzelf durven en kunnen zijn.

"Dansen is niet alleen een sport, het heeft een positieve impact op heel je leven."

 

Ze danst zelf om haar emoties een plekje te kunnen geven, te ontsnappen aan de drukte van alle dag en om dromen werkelijkheid te laten worden. Ze danst al van kleins af aan, heeft in verschillende selecties gedanst en geeft inmiddels al ruim 10 jaar les in jazzdans.

 

 

 

Lisette

Docente, choreografe

 

Dancing is not just sports, it's a way of life. It's a family you share your passion with.

 

Lisette danst sinds haar 11e in de selectie bij Janien. Met dansen kan ze haar hoofd leeg maken, ze kan haar gevoel erin kwijt en naast het dagelijks leven fungeert het als een mega grote uitlaatklep voor haar.

Kortom: een leven zonder dansen is voor haar geen optie. Het gevoel wat ze ervaart tijdens dansen is niet in woorden uit te drukken. Kom het zelf ervaren! ze deelt graag haar passie met je."

 

 

 

Marieke

Docente, choreografe

 

Op mijn zevende ben ik begonnen met dansen en ben hiermee nooit meer gestopt. Inmiddels geef ik ruim tien jaar danslessen aan groepen in alle leeftijden. 

Van peuters tot damesgroepen en alles daar tussenin. 

Sinds dit seizoen geef ik, met veel plezier, les aan verschillende kindergroepen bij Dance Studio Janien. Ik vind het fantastisch om groepen en dansers technisch en persoonlijk te zien groeien. Persoonlijke aandacht en het leuk hebben met elkaar spelen daarin de hoofdrol. 

Mijn les is pas geslaagd wanneer ik iedere danser heb zien stralen! Naast mijn passie voor dans werk ik als leerkracht op een basisschool in Enschede.

Fleur

Docente, choreografe

 

“Don’t try to dance better than anyone else, try to dance better than yourself.”

 

Ik dans omdat er geen fijner gevoel is in de wereld, dan dansen op een stuk muziek en de wereld om je heen te laten verdwijnen….

Dit gevoel wil ik overbrengen op de kinderen, ik wil iedereen leren hoe je je gevoel mee kunt nemen in het dansen, van heel zielig tot heel vrolijk.

Dat je van je fouten kunt leren, en het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen moet kunnen genieten. 

 

“Why walk, when you can dance?”

 

Ik dans nu in de A-selectie 20 jaar en ouder en ik geef elke week 4,5 uur training. Techniektraining A t/m 16 en B t/m 13, talentklas en musicalklas.

Voor mij is dansen mijn passie. Ik kan niet zonder. Ik doe daarom een dansopleiding in Zwolle en wil het liefst mijn hele leven dansen.

 

“Dance isn’t just dance, it’s magical”

Carlijne

Docente, choreografe

 

Mijn passie voor dans is begonnen op mijn 4e, toen ik op klassiek ballet ging.

In de loop van de jaren ben ik ook andere stijlen gaan beoefenen.

Dansen is voor mij een uitlaadklep waar ik mijn energie in kwijt kan.

Later ben ik dans gaan combineren met zang en theater. Eerst als hobby en later tijdens mijn beroepsopleiding tot allround musicalperformer. Tijdens mijn laatste jaar van deze opleiding liep ik stage bij DSJ. Dit was een geweldige ervaring, ik voel me thuis bij de DSJ-family.

Toen Janien mij dan ook vroeg om daarna bij DSJ te blijven als dansdocente, hoefde ik er niet lang over na te denken. Ook dans ik hier nu zelf met heel veel plezier.

Dit is een mooie combinatie met mijn huidige opleiding Pedagogisch management Kind en Educatie.

Naast het lesgeven van de Demo mini geef ik ook les aan de nieuwe theaterklas. Hier combineren we dans met theater.

Wat voel ik mij een bevoorrecht mens dat ik de liefde voor dans en theater over mag brengen op kinderen. Elke week maken we er dan ook weer een mooi feestje van. Nieuwsgierig? Kom gerust een keer kijken.

Kim

Docente, choreografe

 

Ik dans al sinds ik in groep 3 zit. Dansen is voor mij een uitlaatklep, al mijn emoties kan ik er in kwijt het is dus echt een ontspanning als ik aan het dansen ben. 

Het eerste seizoen van Dance studio Janien kwam ik er nieuw bij. Ik ben begonnen bij de B20+ en we zijn als team gegroeid naar de A20+. 

Ik vind het echt super leuk en beleef hier heel veel plezier aan ook heb ik super veel geleerd van alle lessen en er valt nog veel meer te leren. 

Het is echt één grote familie!

Sinds dit jaar geef ik les aan één groep dit zijn de peuters op zaterdag. Dit vind ik heel leuk om te doen. 

Ik hou er van om mijn passie door te geven aan anderen, zodat zij het ook net zo leuk gaan vinden als ik.

Ik doe de opleiding: CALO in Zwolle. Ik wil later sportdocent worden waarbij ook dansdocente.

Babet

Docente, choreografe

 

Ik ben Babet de Jong en ik ben docente en danseres bij Dance Studio Janien. 

 Dansen doe ik al sinds ik jong ben en ik dans al vele jaren met veel plezier in de selectie, op dit moment dans ik in de A-selectie 20 jaar en ouder. 

Naast dat ik zelf dans, geef ik sinds dit jaar ook les aan groep 2/3 op de vrijdag en assisteer ik bij de demo kids. 

Ik hou van dansen, als ik dans vergeet ik even alles om mij heen en geniet ik van het moment. Dansen is voor mij een uitlaatklep en heeft mij heel veel gebracht. 

Dansen is voor mij gezelligheid, ervaringen opdoen, maar dansen is vooral mijn passie en ik vind het fantastisch om mijn passie te mogen delen met anderen.

Sylvie

Docente, choreografe

Docentes DSJ

team DSJ:

Assistentes

 

Het docententeam wordt aangevuld en versterkt door een groep enthousiaste assistentes. Ze staan vol passie en energie klaar om de docentes te ondersteunen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aukje

Fysiotherapeut

 

Ik ben Aukje van Elk en ik ga de verzorging van de dansers en danseressen op me nemen.

 

Sinds 2000 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Ik heb daarna nog 3 jaar in de Verenigde Staten als personal trainer gewerkt en terug in Nederland heb ik me gespecialiseerd in oedeem-fysiotherapie.

 

Vanaf oktober 2016 ben ik samen met Hildegard Nijhuis eigenaar van fysiotherapie Breshamer geworden. Naast onszelf is ook Marjolein Mesman bij ons in dienst. Zij zal voor mij invallen als ik zelf verhinderd ben.

 

 

Het is de bedoeling dat ik 1x per maand een inloopspreekuur hou in de dansstudio (Of vaker als blijkt dat daar vraag naar is). De dansers kunnen dan bij mij komen voor korte vragen, tips, adviezen of  taping. Als blijkt dat er een hele behandeling nodig is, dan wordt die in de praktijk gegeven. Ik zal iedere 1e maandag van de maand tussen 17.45 en 18.45 aanwezig zijn. Ook zal ik meegaan naar de wedstrijden. Als je niet kan wachten, tot de 1e maandag van de maand, dan kan je me mailen: aukje@fysiobreshamer.nl en dan maken we eerder een afspraak.

 

Kijk voor meer informatie op www.fysiobreshamer.nl

 

 

 

Caroline

Visagiste, make-up artist

 

Caroline is onze eigen schoonheidsspecialiste en make-up artist.

Ze bedenkt de mooiste creaties en gaat altijd met ons mee op pad.

 

Caroline danst zelf ook al jaren bij de damesjazz. 

Heeft u een vraag over make-up, schmink of verzorging, vraag het Caroline!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Activiteiten commissie

 

De AC zal zich bezighouden met de activiteiten. 

Denk hierbij aan workshops, shows, maar ook bijv. 5 december.

Hou de website goed in de gaten, er komen allerlei leuke activiteiten aan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mediateam

 

Het mediateam zorgt ervoor dat u van alles op de hoogte blijft.

Volg ons ook op Facebook en mis niks!

 

 

 

 

 

 

 

 

Edo

Licht en geluid

 

Edo is onze technische man. 

Hij zorgt ervoor dat het licht en geluid in de studio's in orde is. 

 

Edo danst zelf ook al jaren en is vaak te vinden in de dansstudio.